Zonnepanelen

Hoe maak ik de juiste keuze?

Welke soort zonnepaneel is nu het beste voor uw woning? Tegenwoordig bestaan er geen slechte zonnepanelen, alleen stond de tijd niet stil dus de panelen van vroeger leverde minder op per paneel. Tegenwoordig kunnen wij zelfs panelen leveren van 615WP.

Alle zonnepanelen die in Nederland via de officiële distributeurs van Tier-1 zonnepanelen fabrikanten worden aangeboden zijn van zeer hoge kwaliteit met uitstekende garanties. Dat geldt natuurlijk niet voor panelen die niet via de officiële distributeurs worden geleverd.

Omdat alle panelen tegenwoordig zo goed zijn (uitval 1 promille of lager) loopt u weinig risico dat een paneel geen 20-30 jaar produceert. U kunt zich dus concentreren op een aantal kernvragen…

Full Black en klein of groot?

Als uw dak zichtbaar is, kunt u kiezen voor een geheel zwart paneel. Deze panelen hebben een zwarte rand en achterkant zodat er geen witte lijnen doorheen komen. De borden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoogste vermogen (Wp) maar ze passen niet altijd in je plafond Als je plafond te smal is, moet je soms kiezen tussen 3 kleinere panelen naast elkaar i.2 groter. Als u echter een hoog, vlak plafond heeft, is een groter paneel (niet helemaal zwart) een betere optie. De installatiekosten zijn lager, waardoor uw investering zich sneller terugverdient.

Garantie 12 jaar of 20-30 jaar?

Standaard komen alle zonnepanelen met een fabrieksgarantie van 12 jaar. Daarnaast garanderen de fabrikanten minimaal 90% opbrengst na 10 jaar en 80% na 25 jaar.

Er zijn fabrikanten die een langere garantie geven. Wat is nu de juiste keuze? Een veel verkocht merk is AEG, die op de ‘normale’ zonnepanelen al een fabrieksgarantie geeft van 20 jaar. Het zijn uitstekende en erg mooi afgewerkte panelen, maar ze zijn vooral duurder dan de best verkochte (Chinese) zonnepanelen. Zijn ze beter? Nee. Geven ze hoger rendement op de korte of langere termijn? Nee. Is het een goede koop? Ja! Als u zich beter voelt bij een langere garantie. Nodig is het niet.

Als een fabrikant een langere garantie geeft omdat deze een speciale techniek toepast die ook een hoger rendement geeft, dan is het de moeite waard om het extra rendement en de extra garantie af te zetten tegen de hoger prijs.

GLAS/GLAS zonnepanelen

Bij deze techniek wordt er geen filmbacking op de achterkant van het paneel aangebracht, maar wordt er een tweede glasplaat gemonteerd. De degradatie van het paneel is langzamer omdat het glas beter bestand is tegen schokken dan de film. Hierdoor zal het lange termijn rendement hoger zijn dan dat van “gewone” zonnepanelen. Wilt u graag meer informatie dan kunt u hier contact met ons opnemen.