Airco Koelen En Verwarmen

Airco Koelen En Verwarmen

Duurzaam verwarmen met een airco

Huis verwarmen met airco, ja dat kan! Tegenwoordig kunnen de meeste airconditioners ook verwarmen en koelen. Daarom kan airconditioning in de koudere maanden worden gebruikt om het huis gedeeltelijk te verwarmen. Zo bespaar je geld op je gasrekening en heb je minder last van stijgende gasprijzen.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

Airconditioners werken als een warmtepomp. Een airconditioner die ook kan verwarmen, is eigenlijk een lucht-naar-lucht warmtepomp. Het systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Bij het koelen wordt warmte aan de ruimtelucht onttrokken en via de buitenunit naar buiten afgevoerd, bij het verwarmen werkt het andersom.De buitenunit onttrekt vervolgens de warmte aan de buitenlucht en transporteert deze naar de binnenunit, die ervoor zorgt dat de warme lucht door de ruimte wordt verdeeld. Dit kan ook bij koude buitentemperaturen. Daarom gebruikt het systeem de warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.Hij gebruikt geen fossiele brandstoffen maar maakt gebruik van duurzame energie, waardoor het een milieuvriendelijk apparaat is.

airconditioning

Verwarmen met airco goedkoper dan gas

Airco verwarmt je huis goedkoper dan je cv-ketel, zeker nu met stijgende gasprijzen. Door uw woning (deels) te verwarmen met een airco, verbruikt u minder gas. Hoeveel u kunt besparen op gas hangt af van verschillende factoren, zoals: B. de COP-waarde, de gas- en elektriciteitsprijs, het type airconditioningsysteem en de capaciteit van het airconditioningsysteem. Tijdens een consult kunnen onze adviseurs u vrijblijvend vertellen hoe hoog de besparing is.

Airco en zonnepanelen combineren

De airconditioning werkt met elektriciteit. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren. Maar verwarmen met airconditioning verhoogt je energieverbruik (iets), maar je gasverbruik neemt af. Gelukkig is er een manier om het extra energieverbruik te compenseren, en dat is met zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je de extra energie die de airco verbruikt (deels) opwekken.Hierdoor heeft u minder of geen last van stijgende energierekeningen.